Logo
 

Subscribe

Paling Popular

  • Percutian Ke Bali Part 1
    Jan 06 , 2016

    Assalamualaikum....

    Pada pertengahan tahun 2014, aku dan isteri pergi bercuti ke Bali, Indonesia. Ini adalah percutian bulan madu kami yang pertama sebagai suami isteri. Pada mulanya, aku dan isteri pergi ke MATTA Fair yang di anjurkan di PWTC pada March 2014. Sebelum pergi ke sana, aku dan isteri telah bercadang untuk pergi ke Bali ataupun pulau Krabi. Banyak travel agency terdapat di sana, dan percutian di dalam Malaysia sendiri juga banyak dan menarik terutamanya pulau-pulau tempatan. Walaubagaimanapun, kami memilih untuk ke Bali, Indonesia sebagai destinasi kami untuk berbulan madu. Jom kita baca lebih lanjut.

  • Negeri Sembilan  4-1 Pulau Pinang (Piala FA Pusingan Ke Tiga)
    Mar 11 , 2017

    Hari ini aku terpaksa menggantikan Kid the Karate Kid untuk mengulas game Negeri Sembilan menentang Paroi. Punyalah ramai orang sampai aku menyesal tak beli tiket awal-awal. Last time Paroi penuh pun aku tak ingat bila. Untuk julung kalinya, kalau tolak game friendly, aku terpaksa duduk di grandstand disebabkan ramai orang.

    16 ribu poit yang datang arini!!! ( Tak termasuk yang panjat pagar).

  • Percutian Ke Bali Part 2
    Jan 18 , 2016

    Pada hari berikutnya, kami memulakan aktiviti kami seawal pukul 8.00 pagi. Kami pergi bersarapan di restoran Itali didepan resort kami bersebelahan kolam renang. Sarapan waktu itu lebih kurang sama seperti mana sarapan di hotel-hotel di Malaysia. Tentatif kami pada hari itu agak penuh dan menarik. Pagi itu hujan agak renyai dan bau wangi-wangian (Dorang bakar macam kemenyan) sudah mula dirasai. Selesai saja kami bersarapan, kami terus mengambil barang dan pada waktu yang sama Pak Nyoman, supir kami, telah sampai di pintu depan resort. Kami sangat excited nak memulakan perjalanan kami dan ianya bermula tidak jauh dari tempat kami.

  • Negeri Sembilan FA VS UiTM FC (Matchday 12 Liga Perdana 2016)
    May 20 , 2016

    Assalamualaikum....

    Dengan berbekalkan kemenangan tipis tempoh hari di stadium UiTM Shah Alam sudah pastinya Negeri Sembilan lebih yakin untuk beraksi di gelanggang sendiri. Tiga mata penuh sudah pasti menjadi sasaran skuad Negeri Sembilan untuk game terakhir sebelum pusingan kedua liga perdana 2016. Jika kita lihat di laman sosial, pemain-pemain Negeri Sembilan lebih ketara membuat statements untuk game hari ini jika dibandingkan sebelum ini. Saya rasakan perlawanan hari ini menjadi titik penting untuk menentukan dimana kedudukan Negeri Sembilan di akhir liga nanti.

  • Andrew Nabbout & Joel Chianese Di Gugurkan Dari Squad Negeri Sembilan?
    Jun 20 , 2016

    Assalamualaikum....

    Beberapa bulan yang lepas, terdapat khabar angin yang mengatakan Negeri Sembilan FA cuba mencari nafas baru pada bahagian hadapan Skuad Jangs pada separuh musim kedua 2016. Terdapat muka-muka baru yang dapat dilihat diatas padang ketika friendly yang diadakan di stadium Paroi ketika menentang. Desas-desus mengatakan Andrew Nabbout, Joel Chianese dan Kevin Gunter akan digugurkan dari skuad Rusa untuk saingan liga selepas ini.

Iklan


Princes Street, Edinburgh     Virgin Money Fireworks Concert - Princes Street, Edinburgh

Assalamualaikum...

Nama saya Izzul Aslam Azlan. Berasal dari Seremban, Negeri Sembilan. Graduasi Software Engineer dari Universiti Kuala Lumpur dan University of Heriot Watt. Sekarang ni bekerja sebagai PL/SQL Developer di Commerce Dot Com. Ayah kepada seorang bayi laki yang comel. Die hard Liverpool fan dan Negeri Sembilan FA. Pemain bola sepak amateur dan acah-acah pensyarah separuh masa. Hehehehe.

Saya masih baru dalam penulisan blog ini. Website ini sebenarnye bertujuan untuk training skills saya dalam website developement bukan lebih kepada blogging. Memang tiada bakat dalam penulisan. Tu kadang-kadang ejaan salah dan ayat  skema :(. Saya gemar menggunakan dual language dalam penulisan saya. Saya berharap pembaca-pembaca memahami apa yang saya cuba sampaikan dalam entry-entry di website ini. Actually, more on syok sendiri saja. Hahahaha. 

Sejak kecil saya memang meminati sejarah dan bola sepak. Sampai lah ke tua ini masih sama. Saya juga penulis blog The No.8 untuk website Real Spendster FC. 

 

Check it out:

Real Spendster Fc - The No. 8

Dan saya juga salah seorang daripada developer untuk Sluung Freelance Website Developer

 

Check it out:

Sluung Web Developer Team

 

 

Izzul Aslam Azlan 
Email: izzul.aslam@gmail.com